12.6 (uitverkocht)


adamboards12-6_nov2016_details
12.6 voor vlak water en zee

Omdat ik geen fabriek kon vinden die de nieuwe ontwerpen goed kan maken, is adamboards gestopt. Tevreden gebruikers, dankzij Adamboards heb ik verschillende delen van China gezien, het heeft veel goeds opgeleverd. Misschien krijgt het ooit nog een vervolg?  

381 x 78 x 15 cm, de 12.6 is een snel, sportief en opblaasbaar allround SUP board: Je kan er tochten mee maken, je kan er mee de zee mee op en door de branding terug surfen, downwinders maken, wedstrijdjes doen en het board is makkelijk mee te nemen (op vakantie bv). En je kan er op windsurfen!

Oppompbaar tot max 22 PSI (maar met 18 PSI is het board al keihard) en met een 15 cm brede Dyneema stringer is het een super stijf board. In twee hoezen naast het handvat heeft de 12.6 twee makkelijk uitneembare plaatjes onder het stavlak zodat je op het board staat als op een hard/epoxy board. Zeker met windsurfen komen er veel krachten op het board en maken deze plaatjes het verschil met andere boards.

ed_in_zwitzerland-600a

De scherpe rail aan de achterkant en hek maakt het board wendbaarder en sneller. Net als bij zeiljachten en wedstrijdSUPs; een haakse/scherpe rail op de hek zorgt voor minder weerstand en dus meer snelheid. Het water stroomt nu recht onder het board vandaan ipv dat het remt doordat het water de ronde achterrand omhoog volgt en aan de achterkant ‘plakt’ of zuigt als het board naar voren gaat. Bij het testen bleek dit ongeveer 10% snelheid te schelen. De scherpe rail zorgt er ook voor dat het board bij het windsurfen goed hoogte loopt.

Dankzij de spitse punt (botst niet tegen de golven maar prikt erdoor heen) en de rocker kun je prima SUPen op woelig water en omdat het breedste punt iets achter het midden (Suede shape) ligt, is het board sneller. De 12.6 wordt geleverd met een flexibele vin (zodat je je niet kan bezeren in de branding) in een US vinbox en een harde vin voor meer performance en voor het windsurfen.aw_12-6_800x800

12-6adamboards_nov_2016_details_rockerline60k

Meest recente berichten

  1. Slide1 Geef een reactie